Meerdere Polare-winkels realiseren doorstart

Zeven boekwinkels van Polare maken in navolging van vestigingen in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam een doorstart. Zes winkels daarvan komen in handen van het Kwaliteitsboekhandelaren Collectief, een samenwerkingsverband van boekhandelaren en vestigingsmanagers onder leiding van ondernemers
Ad Peek en Fabian Paagman en Libris-directeur Caroline Damwijk.

Het collectief is met curator Kees van de Meent overeengekomen dat de voormalig Polare-winkels in Almere, Den Bosch, Groningen (inclusief het filiaal in het UMCG), Leeuwarden en Maastricht worden overgenomen. Voor de overname van de vestigingen in Den Haag, Leiden, Nijmegen en Utrecht worden nog gesprekken gevoerd met de curator. Daarnaast moet in veel gevallen nog overeenstemming worden bereikt met de verhuurders.

De winkels in Den Bosch en Maastricht krijgen met Adr.Heinen en Dominicanen hun oude naam terug. De vestiging in Almere zal de naam Stumpel gaan dragen, terwijl de filialen in Leeuwarden en Groningen fuseren onder de naam Van der Velde Boeken. De vestiging in het Groningse Universitair Medisch Centrum gaat verder als onderdeel van Boekhandel Daan Nijman.

De winkel in Tilburg komt in handen van Marlous Mutsaers en haar zoon. Dat heeft curator Kees van de Meent woensdag laten weten. Zij startten eerder deze maand een crowdfundingactie om een doorstart te realiseren. Woensdag stond de teller volgens de winkelmanager boven de 24 duizend euro. Ze liet eerder weten vijftigduizend euro op te willen halen voor onder meer de herinrichting van de winkel, marketing en de aankoop van veel nieuwe boeken.

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Tevens is het nog onbekend onder welke naam de boekwinkel een doorstart maakt. De nieuwe eigenaren maken de naam van het voormalige Gianotten later deze week bekend. 

Eerder maakte de curator al bekend de Polare-winkels in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam te hebben verkocht. De acht Vlaamse winkels van Polare worden voortgezet onder hun oorspronkelijke naam De Slegte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!