Resultaatherstel voor moederconcern Christine le Duc

Erotiekconcern Beate Uhse heeft voor het eerst sinds 2008 een positief resultaat voor belastingen bereikt. De winst voor belastingen lag op 1,3 miljoen euro, tegenover een verlies van 0,4 miljoen euro een jaar eerder. De omzet daalde naar 142 miljoen euro, tegen 144,3 miljoen euro in 2012. Het Duitse concern is in ons land actief met de winkelformules Christine le Duc en Pabo.

Met het positieve resultaat voor belastingen is de stabilisatiefase van het concern positief afgerond, stelt de Nederlandse ceo Serge van der Hooft. “We zijn weer klaar voor uitbreiding van al onze verkoopkanalen.”

De postordertak van het concern transformeerde naar een e-commerceplatform. Waar de omzet van de catalogusactiviteiten daalde, namen de e-commerce verkopen toe met negentien procent. De totale online omzet steeg met 2,2 procent naar 60,5 miljoen euro.

Het volume van de detailhandelsverkopen bleef stabiel bij een omzet van 46 miljoen euro. Beate Uhse opende in 2013 vijf nieuwe winkels, waaronder een flagshipstore van Pabo in Amsterdam. Dit jaar worden tien nieuwe winkels geopend, waarvan maximaal vijf in Duitsland. Beate Uhse verwacht voor het boekjaar 2014 een omzet tussen de 145 en 150 miljoen euro.

Eerder:
Pabo opent eerste Nederlandse flagshipstore

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!