'Stop verkoop vlees onder inkoopprijs'

Het moet supermarkten worden verboden vlees onder de inkoopprijs te verkopen. Daarvoor pleit Wakker Dier, dat hiervoor een verzoek indient bij staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. "Het is een eerste stapje richting een fairtrade beleid voor de boer en zijn dieren", aldus de actiegroep.

Wakker Dier volgt sinds 2010 de vleesaanbiedingen van Albert Heijn, C1000, Jumbo, PLUS, Lidl, Aldi, Dirk/Bas/Digros en EMTÉ. Het aantal diepe stunts waarbij de kiloprijs van vers vlees onder de 4,12 euro ligt nam in het eerste kwartaal van dit jaar naar 97, stelt de organisatie. Dat is een stijging van 47 procent.

De acht supermarkten prezen biologisch vlees negen keer aan, tegen zeventien keer in 2013. Het aantal keer dat vleesvervangers en vlees met een keurmerk bij de consument onder de aandacht werd gebracht, daalde van 131 naar 125, aldus de organisatie.

Het totaal aantal aanbiedingen van vlees zonder dierenwelzijnkeurmerk lag in het eerste kwartaal op 703. In dezelfde periode vorig jaar was dat 722. Dat heeft volgens Wakker Dier vooral te maken met het feit dat Pasen dit jaar niet in het eerste kwartaal valt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!