De Slegte maakt comeback in Nederlandse winkelstraat

De Slegte opent vrijdag een tijdelijke winkel voor tweedehands boeken in Leiden. De winkel aan de Haarlemmerstraat blijft minimaal drie maanden open, met een mogelijkheid tot verlenging. Dat laat initiatiefnemer Michel de Vries weten aan RetailNews.

De Vries beschikt over meer dan een miljoen boeken uit het ramsj-gedeelte van het voormalige magazijn van De Slegte in Lelystad, overgenomen uit de boedel van het failliete Polare. Die zijn ondergebracht in de nieuwe bv Online De Slegte, waar De Vries medevennoot van is. De onderneming is gelieerd aan de Belgische tak van De Slegte, die na het faillissement van Polare een doorstart met acht winkels maakte.

Online De Slegte verkoopt momenteel al boeken via onder meer Catawiki en bol.com. De boekenvoorraad komt nu in de fysieke winkel in Leiden te liggen. “Het doel is om er een reizend circus van te maken”, aldus De Vries. “We zijn al voorzichtig met andere panden bezig om ook winkels op andere locaties te openen.”

De Slegte ging in de zomer van vorig jaar samen met Selexyz op in Polare. Die boekwinkelketen werd afgelopen februari echter failliet verklaard, waarna voor zestien van de 21 winkels een nieuwe eigenaar werd gevonden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!