HEMA opent Britse winkel en webshop

Warenhuisketen HEMA opent donderdag in Londen zijn eerste Britse vestiging. De eerste winkel van HEMA is gevestigd in het stationsgebouw Victoria in het centrum van Londen, waar dagelijks miljoenen reizigers de metro of trein pakken. Dat maakt HEMA dinsdag bekend.

Binnen twee maanden worden nog twee winkels geopend in de districten Bromley en Kingston. Omdat de retailer nog onbekend is in het Verenigd Koninkrijk is volgens ceo Ronald van Zetten gekozen voor een logische indeling. Zo vinden klanten in het pad 'study' onder meer schrijfwaren en schriften.

Komende maand lanceert de winkelketen een webwinkel in het Verenigd Koninkrijk als voorloper van nog meer winkelopeningen, meldt The Independent. HEMA neemt volgens Britse analisten de plaats in van Woolworths, dat in 2009 uit de winkelstraten verdween.

De Nederlandse retailer combineert kortingen en kwaliteit met de esthetische vormgeving van IKEA, stelt Patrick O'Brien van Verdict Research. “Het is de retailer die Woolworths had kunnen zijn als er goed in werd geïnvesteerd.”

"Hema heeft de ambitie om de komende jaren verder uit te breiden binnen Europa en dit filiaal is daarbij een mooie stap vooruit", zegt ceo Ronald van Zetten. HEMA opende in april al zijn eerste winkel in Spanje. De winkelketen beschikt verder over ruim zeshonderd winkels in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!