Marktplaats.nl onderzoekt de mogelijkheden om betalingen via zijn eigen website te laten lopen. Daarmee wil de Nederlandse etailer extra betaalgemak en zekerheid bieden. Dat laat general manager Olivier van Duijn van Benelux eBay weten in het zomernummer van RetailTrends.

Marktplaats.nl telt dagelijks ruim 150 duizend transacties. Betalingen vinden vooralsnog veelal plaats bij de ontmoeting van de verkoper en koper of via de site van een bedrijf dat Marktplaats als verkoopkanaal gebruikt. Met een eigen afrekenmodule wil Marktplaats dit obstakel om een transactie af te ronden wegnemen. “Een ‘bestel nu’-knop zou heel goed op Marktplaats.nl kunnen passen”, zegt Van Duijn.

Moederconcern eBay beschikt met PayPal al over een betaalsysteem, dat in Marktplaats naadloos geïntegreerd kan worden. Het betaalgemak is echter een lokaal innovatieproject en geen verplichte winkelnering via PayPal, geeft de general manager aan. “We zijn niets aan PayPal verplicht.”

Van Duijn gaat in het zomernummer van RetailTrends onder meer in op de samenwerking met eBay, het verdienmodel van de site en de kansen van de deeleconomie. RetailTrends verschijnt eind deze week samen met EtailTrends. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends en EtailTrends.