Coo Etam Groep stapt op

Coo Ferry den Hoed verlaat per 1 september de Etam Groep. Dat heeft het modeconcern laten weten aan zijn relaties. 

Het besluit is ‘in goed overleg met de raad van commissarissen en de directie’ genomen, aldus Etam Groep. Den Hoed was sinds januari 2011 coo bij de winkelketen. Zijn vertrek wordt vooralsnog opgevuld door de taken te verdelen onder de overige directieleden. Etam Groep was niet bereikbaar voor een toelichting.

Etam Groep boekte het vorige boekjaar een miljoenenverlies, bleek eerder uit een rechtbankverslag van het moederconcern van Miss Etam en Promiss. Ceo John van der Ent verwacht in het boekjaar 2014/2015 weer een positief resultaat.

Het modeconcern beschikt over ruim 130 winkels van Miss Etam en 65 van Promiss. Van der Ent liet in het decembernummer van RetailTrends weten met Miss Etam, Promiss of een nieuwe formule de grens over te willen. De keten doet marktonderzoek in omringende landen om de uitrol te bepalen.

Zo testen het concern via Neckermann België of de collecties van Promiss daar aanslaan, aldus Van der Ent. “Niet moeilijk doen en tegen lage kosten vanuit de bestaande supply chain over de grens groeien. Waarom niet?”

De groei kan volgens de topman ook net zo goed in Nederland plaatsvinden. Daarvoor is de Etam Groep al veel aan het ontwikkelen en testen. Ook op het gebied van e-commerce. “Online is onze grootste winkel en we steken daar veel energie in,” aldus Van der Ent. De fysieke winkels blijven volgens hem de belangrijkste bron van inkomsten. “Alleen hun functie zal veranderen. We leren nu hoe we de winkels goed kunnen combineren met online.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!