Omzet detailhandel plust ook in mei

De detailhandelsomzet lag in mei dit jaar 0,9 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Daarmee houdt de verbetering in de Nederlandse retail, die in januari werd ingezet, stand. Dat meldt het CBS dinsdag bij de publicatie van de maandcijfers.

In april lag de omzet nog 3,3 procent hoger, de grootste omzetstijging sinds november 2010. Over de eerste vier maanden komt de groei uit op 0,8 procent, tegenover een daling van 2,1 procent in 2013.

In mei zagen winkeliers de prijzen opnieuw licht dalen, maar dat werd volgens het CBS ruimschoots gecompenseerd doordat klanten meer kochten. Zo zette de foodsector anderhalf procent meer om dan vorig jaar, ook al deden klanten destijds in mei al hun pinksteraankopen en dit jaar in juni. Voor het eerst sinds juni 2010 lag de prijs in foodwinkels onder die van een jaar eerder.

De omzet in de non-foodbranche nam voor de vijfde maand op rij toe, in mei met 0,6 procent. Het volume schoot met 1,6 procent omhoog, terwijl de prijzen gemiddeld een procent daalden. Winkels in woninginrichtingartikelen zagen de omzet als enige dalen (min 2,6 procent). Textielsupermarkten noteerden met 4,5 procent de grootste omzetplus, gevolgd door drogisterijen (2,1 procent) en bovenkledingwinkels (twee procent).

Winkels in consumentenelektronica, dhz-producten en huishoudelijke artikelen noteerden een lichte omzetstijging. De omzet van internetwinkels nam met 9,6 procent toe ten opzichte van mei 2013.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!