PayPal brengt betaalsysteem naar de winkelstraat

Nederlandse consumenten kunnen binnenkort bij meer dan 1500 fysieke locaties afrekenen met PayPal. De betaalprovider heeft daarvoor in samenwerking met MyOrder de check-in-functie in de PayPal-app in Nederland geïntroduceerd.

PayPal liet in april al aan RetailNews weten de check-in-functie naar Nederland te willen uitrollen. De service wordt al toegepast in onder meer het Verenigd Koninkrijk. Shoppers loggen daarbij via hun smartphone in op de PayPal-app, liet global senior director John Lunn destijds weten. Hun profielfoto verschijnt ter identificatie op het hiertoe geschikte POS-systeem van de retailer, waarna klanten hun aankopen afrekenen via de app.

De eerste beschikbare locaties, waaronder restaurants, winkels en parkeerplaatsen, zijn sinds woensdag beschikbaar in de app van PayPal. De consument ziet wanneer hij inlogt alle locaties in de directe omgeving waar hij met PayPal kan betalen. De retailer zorgt er na de betaling voor dat de klant de bestelling kan afhalen of dat het in een horecagelegenheid naar zijn tafel wordt gebracht.

De introductie van de samenwerking tussen PayPal en MyOrder zal volgens directeur Eelco van Wijk van PayPal Benelux leiden tot een versnelde acceptatie van mobiel bestellen en betalen in Nederland. “Een bijkomend voordeel voor de ondernemer is dat er geen extra hardware-investeringen nodig zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends