Detailhandelsverkopen dalen voor het eerst in EU

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie en de eurozone zijn in juli voor het eerst dit jaar gedaald. De verkopen lagen in beide gebieden 0,4 procent lager dan een maand eerder, zo blijkt uit volumecijfers van statistiekbureau Eurostat. In juni stegen de detailhandelsverkopen in zowel de eurozone als Europese Unie nog met 0,3 procent.

Binnen de foodsector is een krimp van 0,6 procent zichtbaar, terwijl de non-foodbranche zijn verkopen met 0,2 procent zag afnemen. De grootste daling op maandbasis werd met min anderhalf procent gemeten in Oostenrijk. Daarna volgen Duitsland en Zweden met respectievelijk min 1,4 procent en min 1,3 procent.

Portugal boekte met een plus van 2,6 procent op maandbasis de grootste stijging in winkelverkopen. De tweede positie wordt ingenomen door Letland (plus 2,2 procent). De volumecijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

In vergelijking met juli 2013 stegen de detailhandelsverkopen in de eurozone in juli dit jaar met 0,8 procent, terwijl de EU een plus van één procent noteerde.



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!