Delhaize kampt opnieuw met stakingen

Werknemers van Delhaize leggen het werk neer uit protest tegen de voorgenomen reorganisatieplannen. De Belgische supermarktketen gaat volgend jaar zomer herstructureren en wil de voorwaarden voor blijvende werknemers aanpassen.

Delhaize heeft afgelopen vrijdag in Brussel negen van zijn winkels moeten sluiten vanwege stakingen van het personeel. Medewerkers in Turnhout en in een distributiecentrum legden afgelopen donderdag hun werk spontaan neer. Een week eerder moesten achttien winkels dicht vanwege de stakingen. Ondanks geplande gesprekken tussen de bonden en directie verwacht de keten ook deze week weer acties. 

Delhaize kampt met de felle concurrentie van discounters zoals Aldi en Lidl. Daarnaast speelt de sterke groei van Albert Heijn in België de keten parten. Deze ontwikkelingen vragen volgens de keten om een reorganisatie. Komende zomer wil Delhaize veertien winkels sluiten en zullen zo’n 2500 medewerkers op straat komen te staan. Daarnaast worden arbeidsvoorwaarden voor werknemers aangepast. “Na de ontslagen en winkelsluitingen vindt het personeel het onaanvaardbaar dat Delhaize ook in de portemonnee gaat zitten”, aldus een woordvoerder van de christelijke vakbond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!