American Apparel snijdt in Brits winkelbestand

American Apparel gaat de deuren van vijf van zijn vestigingen in Groot-Brittannië sluiten. Het gaat om de flagshipstore in Londen en filialen in Leeds, Liverpool, Bristol en Nottingham. Dat is bijna eenderde van alle American Apparel-winkels in het Verenigd Koninkrijk, zo schrijft Retail Gazette.

De Amerikaanse fashionretailer probeert zijn beschadigde reputatie herstellen en zijn financiën weer op orde krijgen. Zo onthief de raad van bestuur afgelopen zomer oprichter Dov Charney van zijn functie als ceo, wegens aanklachten over seksuele intimidatie richting vrouwelijke medewerkers. Daarnaast is het merk regelmatig in opspraak vanwege controversiële en aanstootgevende reclamecampagnes, waarvan er onlangs in Groot-Brittannië één is verboden.

Bij de beslissing om winkels te sluiten heeft American Apparel de hulp ingeroepen van de Britse retailvastgoedspecialist Kitchen La Frenais Morgen. Het kledingmerk hoopt met het sluiten van zijn slechtst presterende winkels de winstgevendheid van zijn Britse tak weer een boost te kunnen geven.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends