American Apparel snijdt in Brits winkelbestand

American Apparel gaat de deuren van vijf van zijn vestigingen in Groot-Brittannië sluiten. Het gaat om de flagshipstore in Londen en filialen in Leeds, Liverpool, Bristol en Nottingham. Dat is bijna eenderde van alle American Apparel-winkels in het Verenigd Koninkrijk, zo schrijft Retail Gazette.

De Amerikaanse fashionretailer probeert zijn beschadigde reputatie herstellen en zijn financiën weer op orde krijgen. Zo onthief de raad van bestuur afgelopen zomer oprichter Dov Charney van zijn functie als ceo, wegens aanklachten over seksuele intimidatie richting vrouwelijke medewerkers. Daarnaast is het merk regelmatig in opspraak vanwege controversiële en aanstootgevende reclamecampagnes, waarvan er onlangs in Groot-Brittannië één is verboden.

Bij de beslissing om winkels te sluiten heeft American Apparel de hulp ingeroepen van de Britse retailvastgoedspecialist Kitchen La Frenais Morgen. Het kledingmerk hoopt met het sluiten van zijn slechtst presterende winkels de winstgevendheid van zijn Britse tak weer een boost te kunnen geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!