Coop bindt strijd aan met voedselverspilling

In het kader van het jaar tegen de voedselverspilling wil Coop via een spaaractie zorgen dat zijn klanten minder voedsel weggooien. De helft van de consumenten maakt te veel eten klaar en gooit het overschot uiteindelijk weg, stelt de supermarktketen na onderzoek onder 1700 klanten uit zijn klantenpanel.

Dat komt volgens Coop vooral doordat de kliekjes niet goed worden bewaard of doordat het restant niet past in de maaltijd van de volgende dag. Met behulp van een actie onder de naam Sparen en Bewaren kunnen consumenten tot 23 november sparen voor vershouddozen, waarin de producten beter kunnen worden bewaard. Daarnaast kunnen klanten via de Facebookpagina van de supermarktketen tips delen om voedselverspilling te verminderen.

Het jaar 2014 is uitgeroepen tot het jaar tegen voedselverspilling. Zowel producenten als retailers besteden aandacht aan het verminderen van het onnodig weggooien van voedsel. In Nederland verdwijnt elk jaar vijftig kilo etensresten per persoon in de prullenbak. Eerder verstrekte Albert Heijn al gratis maatbekers aan zijn klanten zodat men de hoeveelheid rijst en pasta beter kan afstemmen, terwijl Lidl zijn groente- en fruitretourstromen doorsluist naar de Voedselbank.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!