Delhaize en vakbonden komen er niet uit

De Belgische supermarktketen Delhaize en de vakbonden hebben tevergeefs geprobeerd overeenstemming te bereiken over de voorgenomen reorganisatieplannen. De supermarktketen wil 2500 medewerkers ontslaan en veertien van de 138 eigen vestigingen sluiten.

De partijen gingen in overleg over het herstructureringsplan dat volgend jaar zomer moet worden uitgevoerd. “Maar wat er gepresenteerd werd, was nog slechter dan hetgeen we al gehoord hadden”, liet een vakbondsmedewerker na afloop weten. De gesprekken worden deze maand voortgezet.

Sinds de aankondiging van de plannen kampt Delhaize met stakingen. Daardoor bleef een groot aantal van de filialen vorige maand een dag gesloten. "De acties brengen de onderneming grote economische schade toe", zei de directie daarover. De maatregelen zijn volgens Delhaize echter noodzakelijk om de toekomst van het bedrijf te garanderen.

Reacties

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends