Sanoma lanceert ‘Tinder-app’ voor kleding

Sanoma heeft een app ontwikkeld die verschillende kledingstukken uit diverse webshops in één app toont. Swipe & Shop maakt gebruik van de techniek die bekend is geworden door de online datingapp Tinder. Door naar rechts te swipen wordt een kledingstuk bewaard, door naar links te swipen wordt er een nieuw product getoond.

De opgeslagen kledingstukken kunnen direct via de mobiele telefoon worden gekocht. Twijfelaars kunnen het fashionitem ook naar zichzelf laten mailen om het vervolgens via de desktop te bestellen. Daarnaast ontvangen gebruikers een notificatie als de prijs van het opgeslagen item is verlaagd. Op dit moment zijn grote retailers als ASOS en V&D aangesloten bij Swipe & Shop. De komende tijd komen er meer webshops bij.

Swipe & Shop komt voort uit het Sanoma Lab. In het lab worden nieuwe digitale producten getest en ontwikkeld. Het lab is vorig jaar in het leven geroepen om de digitale transformatie van Sanoma te versnellen en te ondersteunen. Er zijn inmiddels vijftien projecten in Nederland en Finland opgestart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!