HOBO hifi verder met vijf winkels

De vorige maand failliet verklaarde elektronicaketen HOBO hifi gaat in afgeslankte vorm verder. De voormalige bestuurders Menno en Rogier Gulicher hebben vijf van de vijftien vestigingen overgenomen, zo laat curator Piet Gunning weten aan Omroep Gelderland.

De curator praatte de afgelopen periode met verschillende partijen over een doorstart. Hij wilde de gesprekken snel afronden, omdat december een belangrijke maand is voor de elektronicabranche. De winkels die worden voortgezet staan in Arnhem, Apeldoorn, Amersfoort, Den Bosch en Den Haag. Voor de overige winkels valt hoogstwaarschijnlijk het doek definitief.

Gunning liet na het faillissement medio oktober al weten dat er alleen voor enkele individuele winkels wat belangstelling was. "Ik heb gemerkt dat er toch nog wel veel vraag voor dit soort speciaalzaken is. Mensen willen niet alleen bij de Media Markt terecht kunnen."

HOBO hifi werd in 1975 opgericht en is gespecialiseerd in beeld- en geluidapparatuur. De vijftien winkels van HOBO hifi stonden volgens Gunning al een aantal jaren in de rode cijfers. In totaal werkten er ruim vijftig mensen, waarvan er nu vijftien mensen hun baan behouden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!