Amazon legt winkellocatie voor zeventien jaar vast

Amazon heeft een huurovereenkomst getekend voor wat mogelijk zijn eerste permanente winkellocatie is. De Amerikaanse etailreus huurt in New York een pand van bijna 42 duizend vierkante meter verdeeld over twaalf verdiepingen voor een periode van zeventien jaar. Dat heeft vastgoedinvesteerder Varnado bekendgemaakt.

Vorige maand maakte The Wall Street Journal melding van concrete plannen van Amazon om een fysieke winkel te openen in Manhattan, in de buurt van het Empire State Building en een flagshipstore van warenhuisketen Macy’s. Het gebouw wordt echter in eerste instantie gehuurd vanwege de kantoorruimte, zo laat een woordvoerder weten. “We zijn van plan om de winkelruimte op de begane grond onder te verhuren.”

Het pand van Amazon zal onder meer dienen als een klein magazijn, zodat sameday-delivery mogelijk is in New York. Een deel van het pand wordt gereserveerd voor eerste fysieke locatie waar klanten van Amazon terecht kunnen, zo laten bronnen weten aan The Wall Street Journal. Zo kunnen zij producten retourneren en ruilen en online bestellingen afhalen.

In hoeverre er ook producten te koop aangeboden zullen worden, is nog onduidelijk. Amazon kan het pand op den duur inzetten om onder meer zijn e-readers of tablets te verkopen, aldus de ingewijden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends