'Jumbo opent Foodmarkt in Leidsche Rijn'

Jumbo mag zich in Leidsche Rijn Centrum vestigen op de plek waar een warenhuis was gepland. Daardoor krijgt de supermarktketen de beschikking over zo’n zesduizend vierkante meter vloeroppervlakte, ongeveer evenveel als in zijn eerste Foodmarkt in Breda.

De Utrechtse wethouder Kees Geldof heeft Jumbo toestemming gegeven voor de wijziging, zegt een woordvoerder van Corio in het Algemeen Dagblad. Tot ongenoegen van de vastgoedeigenaar wil de gemeente het totale oppervlakte van het winkelcentrum niet verder inperken. Het gebied is al verkleind van de oorspronkelijke 47 duizend naar 32 duizend vierkante meter. “Wij vinden dat de omvang van het centrum nog steeds veel te groot en pleiten voor een halvering”, aldus de zegsman.

De verhuizing van Jumbo kan eveneens niet op goedkeuring van Corio rekenen. De plek waar de winkel had moeten komen is volgens de woordvoerder nu ten dode opgeschreven, omdat er geen supermarkt komt. “Al die vierkante meters worden onverhuurbaar.”

Jumbo opende eind vorige maand in Amsterdam-Noord zijn tweede Foodmarkt, nadat het concept in maart 2013 in Breda werd geïntroduceerd. De Veghelse keten wil binnen drie tot vijf jaar over circa tien Foodmarkten beschikken.

De Utrechtse gemeenteraad moet de opening van de nieuwe grote versmarkt van Jumbo nog goedkeuren. De oplevering van Leidsche Rijn Centrum staat voor eind 2017 gepland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!