Interim-ceo aan het roer van Mexx

Herman Hovestad is door de curator aangesteld als interim-ceo van de failliete modehuisketen Mexx. Hij moet samen met cfo Mehul Tanka en ccco Julia Hansen zorgen voor een adequate informatievoorziening en besluitvorming bij het concern, meldt Het Financieele Dagblad.

Hovestad is als partner van Custom Management gespecialiseerd in crisismanagement. Zo was hij tussen 2012 en 2013 in dienst als ceo van Free Record Shop, maar kon hij niet voorkomen dat de entertainmentketen het faillissement moest aanvragen. Oprichter Hans Breukhoven liet eerder dit jaar nog weten hem als schuldige van het faillissement van Free Record Shop te zien.

Hovestad functioneert namens curator Frits Kemp als ceo. De curator werkt momenteel aan het veiligstellen van de onderneming en het oplossen van directe problemen, laat hij in een memo aan de medewerkers weten. Daarnaast is hij in gesprek met geïnteresseerde partijen over de verkoop van delen van het modeconcern. Die gesprekken worden volgens de curator komende week voortgezet.

Mexx werd vorige week donderdag failliet verklaard. De modeketen beschikt over meer dan driehonderd winkels in vijftig landen, veelal in samenwerking met franchisenemers. In totaal waren er voor het faillissement 1500 mensen werkzaam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!