Softwarefout en nieuwe staking treffen Amazon

Door een technische storing konden Britse consumenten vrijdag een uur lang producten tegen een bodemprijs aanschaffen bij Amazon. Veel kerstshoppers hebben koptelefoons, kleren en games voor een Britse penny gekocht, meldt The Guardian.

De bodemprijzen waren het gevolg van een storing bij RepricerExpress, een tool die de prijzen van webwinkels aanpast zodat die concurrerend blijven. Amazon probeert de bestellingen die nog niet zijn verzonden te annuleren, maar de verkopers klagen dat hun verkoopwaardering op de website lijdt onder de annuleringen. RepricerExpress heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de fout.

In Duitsland kampte Amazon maandagmorgen met een nieuwe staking in vijf vestigingen. De vakbond ver.di wil met een driedaagse staking afdwingen dat het personeel van Amazon betaald krijgt volgens de cao die geldt voor retailers en postorderbedrijven. Nu krijgen de werknemers betaald als logistiek medewerker, waarmee Amazon bespaart op loon, vakantiegeld en toeslagen.

Amazon beschikt in Duitsland over negen logistieke centra, waar bijna tienduizend fulltimers en zo’n veertienduizend parttimers werken. In mei staakten honderden medewerkers van magazijnen in Leipzig en Bad Hersfled voor het eerst. In de afgelopen maanden legden zij meermaals het werk neer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!