Consumenten spenderen meer bij verbeterd vertrouwen

Consumenten hebben in oktober 0,2 procent meer besteed aan goederen en diensten dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het CBS donderdag bekend heeft gemaakt. In september daalden de consumentenbestedingen nog met 0,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Shoppers gaven in oktober 2,6 procent meer uit aan duurzame goederen dan in 2013. Vooral huishoudelijke apparaten en artikelen voor woninginrichting konden op een stijging rekenen. Ook werden meer fietsen en motoren aangeschaft. Het bestedingsniveau voor voedings- en genotsmiddelen was in oktober gelijk aan dat van een jaar eerder. Aan overige goederen als gas en motorbrandstoffen werd 4,2 procent minder uitgegeven. Consumenten spendeerden daarnaast 0,7 procent meer uit aan diensten.

De stemming onder consumenten in december is licht verbeterd ten opzichte van de vorige maand. Het consumentenvertrouwen komt deze maand uit op min zeven, tegen min acht in november. Het oordeel van shoppers over de economie en hun koopbereidheid veranderde met respectievelijk min drie en min tien nauwelijks. Het huidige peil van het consumentenvertrouwen ligt een punt boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!