Alibaba blokkeert verkoop gevaarlijk speelgoed in VS

Alibaba zet een stop op de online verkoop van bepaalde speelgoedartikelen in Amerika. Daarmee is de e-commercegigant is de eerste buitenlandse retailer die hiervoor een overeenkomst heeft gesloten met de zogenoemde Consumer Prodyct Safety Commission (CPSC).

De CPSC dient een lijst met tussen de vijf en vijftien speelgoedartikelen in die de organisatie niet langer wil zien op de Amerikaanse markt. De producten zijn volgens de organisatie illegaal of gevaarlijk vanwege onder meer bepaalde grondstoffen.

Circa negentig procent van de speelgoedimport in de Verenigde Staten komt volgens CPSC uit China, het thuisland van Alibaba. Andere internationale retailers kunnen binnenkort eenzelfde verzoek verwachten, stelt de organisatie tegen Reuters.

Critici denken dat het voor Alibaba vanwege zijn formaat moeilijk wordt de afspraken na te komen. De etailer kan zich er wel echter mee in een goed daglicht stellen, aldus ceo James Feldkamp van de consumentenorganisatie Mingjian. “Hiermee draagt Alibaba uit dat ze een legitiem verkoopkanaal zijn voor Amerikaanse consumenten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!