Oger zet winkelpersoneel in voor videochat

Oger biedt online shoppers de mogelijkheid om te videochatten met een persoonlijk adviseur van het Nederlandse modemerk. Deze adviseur staat klaar in de winkel klaar om de klant realtime kledingstukken, kleuren en accessoires te tonen en persoonlijk advies te geven.

Retailers zijn op zoek naar mogelijkheden om offline en online met elkaar te verbinden, zegt crm-manager Wesley Vastar. “Door middel van een videochat met de klant kun je deze twee werelden met elkaar combineren.” Online persoonlijk advies leidt volgens hem tot een hogere conversie en een hogere omzet omdat de klant beter geïnformeerd is. “Er zijn minder vragen waardoor een klant sneller door het verkoopproces heen kan.”

Wanneer klanten vaker en langer in de webshop van het modemerk komen wordt er automatisch een tekstchat met een adviseur in de winkel geopend. Wanneer ze behoefte hebben aan persoonlijk kledingadvies wordt de videochat opgestart.

Het platform is ontwikkeld door HidashHi en voor verschillende platformen te gebruiken. Gebruikers hoeven niets te downloaden, installeren en zich ook niet aan te melden. “De klant blijft volledig in de Oger-omgeving” aldus ceo Micha Koopmans van HidashHi.

Bekijk de video van Oger op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!