Amsterdam maakt ruimte voor horeca in winkels

De gemeente Amsterdam gaat de exploitatievergunning afschaffen die voor horeca in mengformules als Hutspot moet worden aangevraagd. Dat laat een woordvoerder van de Amsterdamse PvdA-fractie weten na een uitleg van burgemeester Eberhard van der Laan. “De burgemeester zoekt daarmee naar mogelijkheden om mengformules beter mogelijk te maken.”

De maatregel zal volgens de woordvoerder alleen gelden voor horecagedeeltes waar geen alcohol wordt geschonken en de omgeving waarschijnlijk geen overlast van zal ervaren. “Zo gaan we mee in de ontwikkeling die in het huidige winkelaanbod plaatsvindt en maken we het voor beginnende ondernemers meer toegankelijk om aan een eigen onderneming te werken binnen een dergelijk concept.”

Het Parool maakte eind vorig jaar melding van een sluiting op last van de gemeente, waardoor vijf mensen hun baan verloren. Uit de antwoorden van de burgemeester blijkt echter dat Hutspot vrijwillig de keuze heeft gemaakt om zijn horeca-afdeling te sluiten, omdat de huidige gemeentelijke richtlijnen over mengformules te beperkend zouden werken.

Horecagedeeltes in een mengformule als Hutspot mogen maximaal twintig procent van de oppervlakte innemen. Hutspot liet daarbij weten dat het voor zijn winkel op de Rozengracht neerkwam op twintig vierkante meter, waardoor een horeca-afdeling alleen maar geld zou kosten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!