Betaalpas genereert automatisch nieuw kaartnummer

Een nieuwe creditcard gaat fraude tegen door bij iedere betaling een ander kaartnummer te gebruiken. De creditcard is ontwikkeld door de financiële start-up Final en wordt later dit jaar getest door consumenten.

De zogenaamde Finalcard is in principe een traditionele creditcard en kan gebruikt worden voor zowel online als offline betalingen. Het verschil met een traditionele creditcard zit hem in het kaartnummer. Deze is niet constant hetzelfde en daardoor fraudegevoelig, maar verschilt per retailer.

Wordt de database van één van de retailers gekraakt, dan heeft dat geen gevolgen voor andere retailers. Hierdoor hoeven gebruikers hun kaart niet te blokkeren, hun gegevens aan te passen of enige tijd zonder betaakkaart te zitten.

Gebruikers beheren hun kaart via de website of app van Final. Daar kunnen zij desgewenst per retailer een kaartnummer genereren. Ook kunnen zij één nummer aanvragen voor retailers waar zij regelmatig aankopen doen. Daarnaast kunnen zij betaallimieten per retailer aangeven.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends