Primark ziet omzet flink stijgen

Primark sluit dit boekjaar af met een omzetgroei van twaalf procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit een tussentijds handelsbericht dat moederconcern Associated British Foods maandag heeft gepubliceerd. Het boekjaar van de kledingketen eindigt zaterdag, waarna de officiële resultaten in april bekend worden gemaakt.

De omzetstijging van afgelopen jaar is onder meer te danken aan de groei van het winkelbestand. Het totale vloeroppervlak van de fastfashionretailer steeg met elf procent. Zo openden in ons land vier winkels hun deuren, waardoor het totale winkelbestand in ons land op twaalf kwam.

De Ierse kledingketen laat verder weten ‘significante investeringen’ te hebben gedaan om zijn opslagcapaciteit in Europa te vergroten. Volgens ingewijden neemt Primark in 2016 een groot distributiecentrum in Roosendaal in gebruik dat werk gaat bieden aan vierhonderd mensen.

De komende jaren wil de keten nog meer winkels in Europa openen, terwijl voor dit jaar de eerste winkelopeningen in de Verenigde Staten staan gepland. Directeur human resources en business development Breege O'Donoghue zei eerder dat er voor Kerst dit jaar vier Amerikaanse vestigingen open moeten zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!