Xenos en FNV nog altijd niet eens over 'reorganisatie'

FNV Handel heeft zijn bevindingen over een mogelijke reorganisatie bij Xenos bij moederbedrijf Blokker Holding neergelegd. Het retailconcern had daar begin deze maand tijdens een overleg om gevraagd. “We wachten nog altijd op hun antwoord", laat FNV-bestuurder Ron Peters weten aan RetailNews.

Begin maart trok FNV al aan de bel over een stille reorganisatie bij Xenos. De vakbond heeft zijn leden gevraagd alle relevante informatie over zogenoemde verbetertrajecten en vaststellingsovereenkomsten op te sturen. “Wij worden hiertoe gedwongen omdat Xenos en Blokker in alle toonaarden ontkennen dat er een reorganisatie gaande is", aldus Peters.

Waar het retailconcern al snel overeenstemming bereikte met FNV over een sociaal plan voor de reorganisatie bij Blokker, staan de twee partijen in deze zaak juist lijnrecht tegenover elkaar. Directeur Hugo de Bie heeft volgens Peters intern laten weten dat de ontslagvoorstellen passen in het regulier proces van beoordelen. De vakbond vindt het echter 'zeer bedenkelijk dat direct bij het eerste functioneringsgesprek in jaren direct een ontslagvoorstel op tafel komt'.

De vakbond heeft verder een nieuwsbrief van de ondernemingsraad ingezien, waarin gesproken wordt over het bureau Jurjen de Vries, dat adviseert over de optimale bezetting in de filialen van Xenos. Datzelfde bureau is volgens Peters ook betrokken bij de plannen van zusterformule Blokker, waarvoor wel een sociaal plan is opgesteld.

Reacties