Media Markt stelt webshop open voor advertenties

Adverteerders van buitenaf kunnen voortaan adverteren in de Duitse webwinkels van Media Markt en Saturn. Dit project is ontstaan uit een samenwerking met Triad Retail Media, dat de technologie levert waarmee webwinkels inkomsten kunnen genereren door reclame in hun winkel te tonen.

Walmart, eBay en Toys'R'Us maken al gebruik van de diensten van Triad Retail Media. In ons land sloot Otto onlangs nog een samenwerking met het bedrijf. Bestaande e-commercepartners zoals Samsung en Esprit en spelers waarvan de doelgroep aansluit bij de bezoekers op Otto.nl kunnen gebruikmaken van de service, vertelde general manager Bas Oudejans destijds aan RetailNews.

Voor Media Markt en Saturn is dit een extra bron van inkomsten, omdat de webwinkels maandelijks respectievelijk ruim twaalf en acht miljoen bezoekers trekken. Het voordeel van webwinkels is daarbij dat de bezoekers regelmatig op zoek zijn naar een bepaald soort product. Hierdoor is de aankoopintentie groter en levert een advertentie meer inkomsten op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!