​Wereldhave doet nieuwe miljoenenovername

Wereldhave leg 730 miljoen euro neer voor de overname van negen winkelcentra van Klépierre. Daarmee groeit het bedrijf naar eigen zeggen uit tot de grootste eigenaar van middelgrote winkelcentra in Nederland. Dat heeft Wereldhave woensdag bekendgemaakt.

De winkelcentra die van eigenaar veranderen liggen in Amersfoort, Arnhem, Dordrecht, Heerhugowaard, Nieuwegein, Rijswijk, Tilburg, Zoetermeer en Zwolle. De centra hebben een gemiddelde omvang van ruim 24 duizend vierkante meter en trekken gemiddeld zo’n vier miljoen bezoekers per jaar.

Oorspronkelijk waren de winkelcentra eigendom van Corio, maar dat vastgoedconcern werd onlangs overgenomen door Klépierre. Samen richten zij zich op winkelcentra met een landelijke of internationale uitstraling en daar vallen deze middelgrote centra niet onder.

Wereldhave kocht vorig jaar oktober al zes Franse winkelcentra van Unibail-Rodamco voor een bedrag van 850 miljoen euro. De nieuwe miljoenenovername betekent een ruime verdubbeling van de Nederlandse portefeuille, naar negentien centra. “En ook de waarde van onze portefeuille verdubbelt”, aldus topman Dirk Anbeek tegenover De Financiële Telegraaf. Het totale vastgoedportefeuille komt uit op vier miljard euro.

Wereldhave trekt nog eens vijftien miljoen euro uit om de winkelcentra op te knappen. De transactie wordt gefinancierd met een aandelenemissie en bestaande leningen. Daarnaast worden er enkele kantoren in Parijs verkocht.

De nieuwe winkelcentra van Wereldhave:
Amersfoort – Emiclaer
Arnhem – Presikhaaf
Dordrecht – Sterrenburg
Heerhugowaard – Middenwaard
Nieuwegein – Cityplaza I and II
Rijswijk – In de Bogaard
Tilburg – City Centre Tilburg
Zoetermeer – Oosterheem
Zwolle – Stadshagen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!