​PostNL test pakketkluisjes aan huis

PostNL draait sinds mei een pilot met pakketkluisjes aan huis. De test met de afleverboxen vindt plaats onder een gesloten groep van werknemers van het postbedrijf woonachtig in Halfweg.

AIs de klant niet thuis is om een pakket te ontvangen plaatst de bezorger de levering in een kunststof afleverbox, die via een kliksysteem wordt verankerd aan huis. De klant ontvangt vervolgens een code waarmee de kluis van 45 x 35 x 25 geopend kan worden, zoals te zien is in deze instructiefilm.

De pilot focust zich vooralsnog op de technische oplossing en de operationele haalbaarheid van de afleverboxen. De komende weken vindt er een evaluatie plaats en wordt besloten of de pilot wordt uitgebreid, meldt een woordvoerder tegenover RetailNews.

PostNL is niet de eerste partij de experimenteert met de pakketkluizen. De Buren kondigde eind vorig jaar een test met kluisjes aan huis aan, terwijl logistiek dienstverlener DHL hier in Duitsland al eerder mee experimenteerde. Vooralsnog willen de bezorgers weinig kwijt over de resultaten van de pilots.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!