​Blokker haalt HEMA-directeur binnen

Rob Heesen treedt per 1 oktober aan als algemeen directeur van winkelketen Blokker. Heesen vervangt Jack Peters, die per 31 augustus is opgestapt na een verschil van inzicht met de concerndirectie.

Blokker Holding verwacht met de aanstelling van Heesen naar eigen zeggen de commerciële slagkracht van de gelijknamige winkelketen te versterken. Als algemeen directeur van de Nederlandse Blokker-winkels zal hij de onder meer de uitrol van de nieuwe winkelformule voortzetten.

Heesen komt over van HEMA, waar hij op dit moment director buying en merchandising is. Heesen werkte eerder in diverse managementrollen op het gebied van inkoop en merchandising en bij Etos en Super de Boer. Bij HEMA was hij onder meer eindverantwoordelijk voor het assortiment, category management en prijs- en promotiebeleid.

Ingewijden melden RetailNews dat Blokker Holding op zoek was naar een directeur Blokker Benelux. De Blokker-formule telt in Nederland en België respectievelijk zeshonderd en tweehonderd winkels. Blokker België wordt sinds 2011 geleid door general manager Frank De Belie. Of beide takken ook in de toekomst separaat worden aangestuurd valt nog te bezien. Een woordvoerder van Blokker stelt echter dat Heesen sec is aangesteld als algemeen directeur Blokker Nederland.

Blokker Holding heeft te maken met een flink aantal bestuurswisselingen. Naast het vertrek van Peters heeft Tony Mettens per 1 september Maxitoys verlaten. De algemeen directeur van de Belgische speelgoedketen zou opgestapt zijn omdat hij zich niet kan vinden in het bewind van interim-ceo Theo de Kool.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!