Voormalig Blokker-topman Rob Heesen is vanaf volgend jaar general manager van AH to go. Hij volgt Jan-Willem Dockheer op, die zijn carrière buiten Albert Heijn vervolgt.

Heesen stapte in de zomer van 2017 op bij het kwakkelende Blokker, waar hij zo’n twee jaar in dienst was. Daarvoor vervulde hij commerciële directiefuncties bij HEMA en Super de Boer. Hij begon zijn carrière in de retail bij Etos, het zusterbedrijf van Albert Heijn. 

Bij AH to go moet hij de groei en innovatie in goede banen gaan leiden. Zijn voorganger introduceerde onder meer Tap to go in verschillende vestigingen, waarbij klanten met een kaart kunnen shoppen en niet meer langs de kassa hoeven.

AH.nl
Albert Heijn heeft verder Philip Padberg benoemd tot general manager van de online tak. Hij neemt het stokje over van Selma Postma, die vorige maand werd benoemd tot brand president van Peapod – eveneens onderdeel van Ahold Delhaize – in de Verenigde Staten.

Padberg was het afgelopen jaar managing director Continental Europe bij Deliveroo. Daarvoor was hij al twee jaar general manager in Nederland. Ook Padberg gaat op 1 januari aan de slag bij zijn nieuwe werkgever.