​Auchan uitgerust met volautomatische zelfscankassa’s

De Franse supermarktketen Auchan heeft zijn nieuwe vestiging in Meaux voorzien van een groot aantal zelfscankassa’s. Voor de implementatie van de kassa’s werkt Auchan voor het eerst samen met ITAB.

De 11.500 vierkante meter tellende hypermarkt kent meer zelfscan- dan conventionele kassa’s. De 26 zelfscankassa’s zijn verdeeld over tien TwinFlows en zestien MoveFlows. Bij de TwinFlow leggen klanten hun producten net als bij een reguliere kassa op een lopende band, maar worden ze automatisch gescand worden door het apparaat. De volgende klant kan al beginnen met scannen als de eerste nog aan het inpakken is.

Om diefstal tot een minimum te beperken zijn alle zelfscankassa’s verbonden met ITAB’s ExitFlow. Met dit bongestuurde systeem kunnen klanten de winkel pas verlaten wanneer zij hun bewijs van betaling scannen bij de uitgangspoorten.

ITAB viel vorig jaar nog in de prijzen tijdens de uitreiking van de Retail Innovatie Award. Zijn zelfscanoplossing EasyFlow onderscheidt zich doordat het artikelen en barcodes herkent. De software herkent het product aan zijn vorm en structuur. Daarbij meet het bij groente en fruit automatisch het gewicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!