Marqt werkt zonder ceo

Meike Beeren is niet langer ceo van duurzame supermarktketen Marqt. Haar positie is bij een organisatieverandering komen te vervallen, laat een woordvoerder van Marqt weten aan RetailNews.

Quirijn Bolle liet drie jaar terug de dagelijkse operatie over aan zakenpartner Meike Beeren. Hij werd vervolgens voorzitter van de raad van commissarissen van Marqt. De nieuwste organisatieverandering heeft volgens de woordvoerder al in februari plaatsgevonden. "We werken sindsdien met een stuurgroep", stelt hij.

Beeren is nog wel bij Marqt werkzaam, benadrukt de zegsman. Mede onder haar leiding werd onlangs een 2.0-concept geïntroduceerd in Amsterdam. Het betekende de veertiende vestiging voor Marqt, een verdubbeling ten opzichte van drie jaar terug.

Met een nieuwe formule met lagere prijzen wil Marqt toegankelijker worden, liet Beeren weten. Veel consumenten ervaren de keten als duur en Marqt is sinds zijn oprichting negen jaar geleden nog geen groot commercieel succes. “We zijn al negen jaar onderweg en hebben nog niet eens het nulpunt bereikt als het gaat om geld verdienen.”

De gemiddelde prijs van een verkocht product bij Marqt is volgens Bolle sinds 2008 met dertig procent gedaald. Hij baalt van het beeld van de keten als elitesupermarkt, zei hij afgelopen zomer in de Volkskrant. “Sterker nog: dat is een van de grote mankementen die Marqt nog heeft.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends