'Macintosh wilde verhuizen voor stille bewindvoering'

Macintosh Retail Group trachtte zijn hoofdkantoor in Maastricht te verhuizen om een pre-packregeling mogelijk te maken. De Limburgse rechtbank wijst namelijk als één van de weinige in Nederland nooit een stille bewindvoerder toe. Dat schrijft het NRC Handelsblad.

Een stille bewindvoerder kan al in de weken voor een faillissement aan de slag bij een bedrijf, zoals eerder bij Schoenenreus, Marlies Dekkers en Neckermann. De rechtbank in Limburg weigerde echter een uitzondering te maken voor Macintosh, waardoor een doorstart direct gevolgd door een faillissement niet mogelijk is.

Macintosh Retail Group maakte in maart al bekend zijn hoofdkantoor te verhuizen naar Den Bosch, waar zijn fashiontak al actief was. Voor die verhuizing was echter goedkeuring nodig van zijn aandeelhouders, wat te veel tijd kostte. Macintosh kon volgens het NRC Handelsblad daarom niet anders dan wachten tot het niet meer ging. Dat moment kwam na de uitbetaling van het salaris aan het personeel, vorige week maandag. Geld om nieuwe schoenencollecties te bestellen is er daardoor niet meer.

Macintosh wordt waarschijnlijk in delen verkocht aan met name retailpartijen, die eerder ook al interesse toonden. Dat was voorheen geen optie, omdat het moederconcern dan moet de slechtste onderdelen zou blijven zitten. Vooral schoenenketen Dolcis doet het volgens betrokkenen bijzonder slecht.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends