​‘Nederlander staat open voor biometrisch betalen’

Nederlanders willen hun online aankopen graag afrekenen met een vingerafdruk of selfie. Dit blijkt uit een proef van MasterCard en International Card Services (ICS) met het biometrisch verifiëren van de gebruiker.

Een testpanel heeft een half jaar lang zonder pincodes, wachtwoorden of bevestigingscodes hun online aankopen kunnen bevestigen. Na afloop van de proef gaven negen op de tien Nederlandse deelnemers aan dat ze hun wachtwoorden definitief willen inruilen voor biometrische authenticatie. Verificatie via gezichtsherkenning is met 77 procent ook in de smaak gevallen.

Naast het gebruiksgemak zijn de deelnemers ook overtuigd van de veiligheid van biometrisch betalen. Bijna driekwart van de gebruikers verwacht dat biometrisch betalen zorgt voor een vermindering van het aantal fraudegevallen. De digitale check identificeert gebruikers aan de hand van unieke persoonlijke kenmerken zoals de vingerafdruk of het gezicht. Tijdens het afrekenen in een webwinkel krijgt de consument een pop-up op zijn mobiele telefoon waarin hij met een vingerafdruk of gezichtsherkenning de transactie kan autoriseren.

De proef in Nederland heeft geleid tot commerciële interesse vanuit de gehele wereld. MasterCard wil de verificatiemanier voor het einde van 2017 uitgerold hebben in onder meer Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Scandinavië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!