'Zeeuwen kopen veel meer online'

Consumentenbestedingen in de retail lopen per provincie sterk uiteen. Zo gaven Zeeuwen ruim 30 procent meer uit aan e-commerce in augustus en september ten opzichte van een jaar eerder, terwijl Groningers juist 7,8 procent minder online besteedden.

Dat blijkt uit het Mastercard SpendingPulse-onderzoek, dat inzicht biedt in uitgaven die online en offline in Nederland zijn gedaan. Daarbij wordt gekeken naar alle betaalmiddelen.

Waar de totale uitgaven in fysieke winkels in de nazomer met slechts 2,8 procent stegen ten opzichte van vorig jaar, spendeerden consumenten online 6,4 procent meer. Zeeland boekte verreweg de grootste onlinegroei, gevolgd door Noord-Holland (17,3 procent) en Friesland (11,1 procent). Behalve in Groningen daalden de onlineuitgaven ook in Utrecht, Overijssel en Drenthe.

Nederlanders gaven in augustus en september 3,5 procent meer uit aan kleding. Noord-Holland spant met een stijging van 21,2 procent de kroon. Groningen scoort met 9,6 procent ook hoog. In Friesland en Zeeland (beide -6 procent) werd juist minder aan kleding uitgegeven.

Reacties 1


chris krijger 23 nov, 13:41

winkel aanbod is niet toereikend in Zeeuws-Vlaanderen Tol Westerschelde tunnel houd oversteek tegen vandaar dat er in Z-Vl meer on line word gekocht

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!