​​Steeds meer cyberaanvallen op retailers

Retailers zijn steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen. Dat blijkt uit het Internet Security Report van Akamai.

In het rapport maakt de webhoster onderscheid tussen DDoS-en webapplicatie-aanvallen. Webapplicatie-aanvallen komen vaak voor binnen de online detailhandel. Liefst 95 procent van de aanvallen in het vierde kwartaal van 2015 richtte zich op online retailers. Een kwartaal eerder lag dit percentage nog op 55 procent. Het grootste deel van de aanvallen is afkomstig uit de Verenigde Staten.

Akamai denkt dat de dreiging van DDoS- en webapplicatie-aanvallen niet meer zal verdwijnen. De webhoster ziet het aantal aanvallen op zijn klanten nog altijd toenemen. Gemiddeld kregen klanten van de webhoster het afgelopen kwartaal 24 DDoS-aanvallen te verwerken. Hierbij zijn drie klanten minimaal honderd keer aangevallen en kreeg één klant maar liefst 188 aanvallen voor zijn kiezen, een gemiddelde van meer dan twee aanvallen per dag. De DDoS-aanvallen richten zich met name op gamingsites. Het aantal DDoS-aanvallen op retailers bleef met 2,99 procent relatief beperkt.

In hoeveel gevallen het de aanvallers lukt om de gegevens van sites te achterhalen maakt Akamai niet bekend. De webhoster wendt de aanvallen normaal gesproken af door de inkomende datastroom te herrouteren. In totaal deed Akamai dit in 3600 gevallen, een verdubbeling van het aantal aanvallen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!