​‘Varova onder gegadigden voor Brova’

Investeringsmaatschappij Varova Fashion heeft interesse in de failliete Brova Groep. Dat bleek vrijdag tijdens de rechtszaak om modeketen Purdey, waarvan de recente verkoop aan investeringsmaatschappij O&C is teruggedraaid.

Varova is één van de 22 gegadigden die zich bij de curatoren hebben gemeld, schrijft Het Financieele Dagblad. Men At Work, Sissy-Boy en Open32 zijn al in handen van Varova, dat als doel heeft merken en bedrijven revitaliseren en weer opbouwen. “Het mag best een beetje bloederig zijn”, vertelde partner Maarten Vaessen eerder in RetailTrends. “Willen wij waarde kunnen toevoegen, moet er natuurlijk iets aan de hand zijn.” Varova heeft een operationeel platform neergezet om synergievoordelen te behalen op het gebied van administratie, webshops, leveranciersportfolio en verkoopondersteuning.

De curatoren hebben inmiddels een besloten veiling voorbereid voor Brova Groep, die naast Purdey over de formules HoutBrox en Duthler beschikt. Vijftien van de 22 gegadigden zijn volgens curator Floris Dix waarschijnlijk serieuze overnamekandidaten.

De winkels van de failliete modeketens werden vorige week nog opnieuw bevoorraad, om de kans op een doorstart te vergroten. Daarbij lieten de curatoren al weten dat er interesse uit binnen- en buitenland is voor het modeconcern.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!