​Modeketens van Brova leveren miljoenen op

De verkoop van HoutBrox, Duthler en Purdey heeft ruim 3,3 miljoen euro opgebracht. Purdey is voor 1,1 miljoen verkocht en de rest van het bedrag is voor Houtbrox en Duthler neergelegd. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curatoren Ralf van der Pas en Floris Dix.

Brova werd in april failliet verklaard, waarna een handvol partijen een bod uitbrachten op (een deel van) de activiteiten. Het bod van een consortium van de families Berden en Van Hout, Shopinvest en de oprichters en enkele leveranciers van Purdey werd daarbij als beste beoordeeld.

De aandelen van Purdey zijn verkocht aan Fides United voor zes ton, terwijl de merken iets meer dan een half miljoen euro opbrachten. Vlak voor het faillissement werd de modeketen nog voor 250 duizend euro verkocht aan investeringsmaatschappij O&C, maar die verkoop werd door de rechtbank teruggedraaid.

Faunus Holding, vertegenwoordigd door Paul Berden, legde ruim anderhalf miljoen euro neer voor de voorraden van de resterende ketens. Verder is er een half miljoen betaald voor de inventaris en bijna twee ton voor de merkrechten en goodwill. Een groot deel van de winkels van HoutBrox is niet veel later voor een onbekend bedrag doorverkocht aan Van Uffelen Mode.

Brova was al enkele jaren verliesgevend en kwam in de problemen toen ING het krediet niet langer voortzette. Een poging om het gehele concern nog voor het faillissement te verkopen, leverde uiteindelijk niets op. De curatoren willen deskundig onderzoek laten doen naar de oorzaken van het faillissement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!