​Bart Smit en Toys XL verdwijnen uit winkelstraat

​Bart Smit en Toys XL verdwijnen uit winkelstraat

Blokker Holding neemt afscheid van de speelgoedformules Bart Smit en Toys XL. De twee merken worden samengevoegd met Intertoys en gaan onder die naam verder. Dat heeft het retailconcern dinsdag bekendgemaakt.

De winkels van Bart Smit worden in het eerste kwartaal van volgend jaar omgebouwd. Toys XL, waar Blokker Holding sinds afgelopen april volledig eigenaar van is, gaat eind 2017 om naar Intertoys. De speelgoedketens schakelen dan ook over naar één webshop: intertoys.nl.

Dat Bart Smit uit het straatbeeld zou verdwijnen, werd een jaar terug al door bronnen uit de markt gemeld. Er werd destijds gesproken over een overlap van zeventig winkels tussen beide formules. Bart Smit telt momenteel 234 vestigingen in ons land, waar Intertoys 176 eigen vestigingen en 125 franchisefilialen heeft. Toys XL heeft veertien megastores in Nederland.

De afgelopen weken werden de hoofdkantoren van Bart Smit en Intertoys al geïntegreerd. Door op één winkelformule te focussen hoopt het concern de service, het on- en offline assortiment en de winkelbeleving te verbeteren. “Zo verwachten wij met nieuwe en verrassende innovaties te komen die de formule favoriet en relevant houden voor de klant van de toekomst”, aldus concerndirecteur speelgoed Steven van Nieuwenhuijzen.

Er is voor de naam Intertoys gekozen, omdat die formule meer winkels heeft en een sterk netwerk van franchisers kent. Bronnen meldden eerder al dat Intertoys in tegenstelling tot Bart Smit winstgevend is.

Wat de gevolg zijn voor het aantal vestigingen van de speelgoedformules, meldt Blokker Holding niet. Wel laat het concern weten dat er enkele tientallen medewerkers boventallig worden. Zij worden waar mogelijk herplaatst binnen de nieuwe organisatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!