​Just Eat laat robots maaltijden bezorgen

Etenbestelsite Just Eat start een test met zelfrijdende robots voor maaltijdbezorging in Londen. De bezorgdienst werkt daarvoor samen met de Estlandse startup Starship

De robot rijdt stapvoets en kan alleen ontgrendeld worden door een code, die de Just Eat-klant krijgt bij zijn bestelling. Als de robot op twee minuten afstand is, krijgt de klant hiervan een melding op zijn telefoon. Alle bestellingen worden volgens Starship binnen een half uur bezorgd.

Just Eat begint komende zomer met zes robots, met het plan dat later dit jaar verder uit te breiden. De zelfrijdende robots doen dienst voor verschillende restaurants in het centrum van de Engelse hoofdstad, meldt Forbes.

Starship komt uit de koker van de oprichters van Skype. Robots hebben volgens de startup de toekomst van de pakketbezorging, zei operationeel directeur Allan Martinson eerder dit jaar in EtailTrends. De last mile kost volgens hem met robots ongeveer een cent aan elektriciteit. Met een winstmarge erbij zou het daarmee tot vijftien keer goedkoper zijn dan drones, aldus Martinson.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!