Modebestedingen stijgen in oktober

Oktober is een goede maand geworden voor de modedetailhandel. De gemiddelde omzet per winkel steeg met 1 procent ten opzichte van 2004. Dit blijkt uit cijfers van de Modemonitor van Mitex. Deze is gebaseerd op de verkoopcijfers van 700 winkels.

De meest opvallende, positieve uitschieter in oktober is de gemengde mode. De gemengde modewinkels, die zowel dames-, heren- als kindermode verkopen, noteerden een omzetstijging van ruim 10 procent. Ook de baby- en kindermode noteerde een plus. De omzet steeg met 3,3 procent. Hiermee wint dit segment wat verloren terrein van 2004 terug.

De herenmode en de jeans scoorden in oktober opnieuw met omzetstijgingen van respectievelijk 1,1 procent en 2,8 procent. De damesmode profiteert minder van de langzaam aantrekkende modebestedingen. Ook in oktober moet dit segment omzet inleveren: -3,7 procent per winkel. Daarnaast heeft de damesmode de gevolgen ondervonden van het warme najaarsweer. Dames kopen meer seizoenskleding. De temperatuur nodigde niet uit tot de aanschaf van warme winterjassen en truien. Jeans daarentegen worden bijvoorbeeld het hele jaar door verkocht.
September was met een omzetstijging van 9,6 procent een prima maand voor de lingerie, maar in oktober hadden de lingeriezaken het moeilijker. De omzet daalde met –3,3 procent.

De omzet van het tweede halfjaar van 2005 is gelijk aan de omzet van het tweede halfjaar van 2004. Als de bestedingen verder aantrekken, zal het tweede halfjaar van 2005 beter worden afgesloten dan in 2004.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!