​Kahn: ‘MS Mode failliet door mismanagement’

​Kahn: ‘MS Mode failliet door mismanagement’

Het faillissement van MS Mode is te wijten aan fouten van de directie en een gebrek aan vertrouwen van de Rabobank. Dat zegt oud-eigenaar Roland Kahn tegen RTL Z.

De directie heeft vooral fouten gemaakt op het gebied van inkoop, stelt Kahn. Hij spreekt van ‘een aantal elementen’ dat was verouderd. “Dat hebben wij niet snel genoeg weten om te turnen.”

Kahn verwijt zichzelf dat zijn controle op de bedrijfsvoering bij de modeketen tekortgeschoten is, doordat hij te veel tijd kwijt was aan de poging om V&D te redden. “Als wij de tijd niet in V&D hadden gestopt, hadden de fouten van het management misschien voorkomen kunnen worden.''

MS Mode had desondanks binnen anderhalf jaar weer gezond kunnen zijn, stelt Kahn. Dat werd onmogelijk toen de Rabobank het krediet wilde afbouwen naar nul. “Als het gaat regenen heb je een grotere of dezelfde paraplu nodig, maar die paraplu was er niet meer.'' De voormalige huisbank van de winkelketen heeft de retail ‘besmet gebied’ verklaard, aldus Kahn.

Kahn liet in het zomernummer van RetailTrends al weten dat het managementniveau bij Coolinvestments omhoog moest. “Wij hebben last van bedrijven als Zara en H&M, maar vooral van onze eigen incompetentie.” Ook toen had hij het over een ‘alertere inkoopstrategie’ die nodig was geweest om minder last te hebben van de warme winter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!