Vergelijkbare omzet van Primark loopt terug

Vergelijkbare omzet van Primark loopt terug

De like-for-like omzet van Primark is het afgelopen boekjaar met twee procent teruggelopen. De totale omzet van de Ierse modeketen nam wel met elf procent toe tot 6,9 miljard pond, als gevolg van vele winkelopeningen en een extra week. Dat heeft moederbedrijf Associated British Foods dinsdag bekendgemaakt.

Primark heeft in enkele belangrijke markten last van ‘ongewoon’ weer en een terughoudend consumentenvertrouwen. Vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland staan de verkopen onder druk. De resultaten in Spanje, Frankrijk en Oostenrijk zijn volgens het retailconcern juist goed, terwijl de Nederlandse organisatie gedurende het boekjaar steeds minder last had van kannibalisatie.

Primark opende het afgelopen boekjaar drie nieuwe winkels in Nederland: in Alkmaar, Dordrecht en Groningen. In totaal telt de retailer nu 315 winkels wereldwijd, 22 meer dan een jaar eerder. In het nieuwe boekjaar verwacht de modeketen weer meer winkelmeters toe te voegen dan ooit, mede dankzij de opening van een flagshipstore in Amsterdam.

De operationele winstmarge van Primark is het afgelopen boekjaar teruggelopen van 12,6 naar 11,6 procent, als gevolg van de sterke dollar ten opzichte van de euro. De operationele winst nam wel toe van 673 naar 689 miljoen pond. De operationele winst van moederbedrijf Associated British Foods kwam uit op 1,1 miljard pond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!