​Stadshart Amstelveen krijgt geen markthal

​Stadshart Amstelveen krijgt geen markthal

Het plan voor een overdekte markthal in winkelcentrum Stadshart Amstelveen is van de baan. Eigenaar Unibail-Rodamco krijgt geen medewerking van de gemeente, schrijft Het Parool.

Unibail wilde twee delen van het centrum, Binnenhof en Rembrandthof, met elkaar verbinden via een overkapte, op de Rotterdamse Markthal geïnspireerde ruimte. Een deel van de straat had dan moeten worden afgesloten wat ‘kostbare ruimte’ had gekost, verklaart wethouder Herbert Raat. Ook waren er volgens hem bezwaren van omwonenden. “Wij hebben een afweging gemaakt en wat goed is voor de eigenaar, is niet altijd goed voor de stad.”

Managing director Otto Ambagtsheer van Unibail-Rodamco Benelux zegt blij te zijn dat er duidelijkheid is over de mogelijkheden. “Maar het is ook duidelijk dat we water bij de wijn moeten doen.” De vastgoedeigenaar wil tweehonderd miljoen euro investeren in de vernieuwing van Stadshart Amstelveen.

Unibail kijkt voor de vernieuwing van het Amstelveense winkelcentrum goed naar zijn Zweedse bezitting Täby Centrum, zei Ambagtsheer eerder tegen RetailWatching. Daarbij zijn onder meer hogere, ‘iconische’ winkelpuien een punt van aandacht. Täby krijgt binnenkort wel een uitgebreid versconcept, met versunits die doen denken aan de Rotterdamse Markthal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!