Wereldwinkels krijgen cadeaubonnen niet verzilverd

Wereldwinkels krijgen cadeaubonnen niet verzilverd

De stichting die de pot beheert waaruit uitbaters van Wereldwinkels ingeleverde cadeaubonnen verzilverd krijgen, kampt met financiële problemen. De organisatie heeft ruim een ton te weinig op de bankrekening staan, zegt voorzitter Wim Hart tegenover De Volkskrant.

Er ligt voor 220 duizend euro aan verzoeken van winkeliers die cadeaubonnen willen verzilveren, terwijl er maar 110 duizend euro beschikbaar is. Daarnaast liggen er volgens Hart nog voor vier ton aan ongebruikte bonnen bij consumenten thuis. Mochten die nu massaal besluiten die in te wisselen, dan kan de vordering van de Wereldwinkels oplopen tot meer dan zeshonderdduizend euro. 

In een brandbrief die de krant heeft ingezien, dringt de stichting er bij Wereldwinkel-ondernemers op aan akkoord te gaan met een herstelplan. Daarbij krijgen zij de komende drie tot vier jaar geen cadeaubonnen verzilverd, maar mogen ze wel twintig procent van hun nieuwe voorraden met de bonnen afrekenen. ‘Over deze keuze kan niet met het bestuur van gedachten worden gewisseld’, staat in de brief. Als de winkeliers niet akkoord gaan of geen reactie geven, is volgens Hart een faillissement van de stichting het enige alternatief. Volgende week wil hij de knoop doorhakken.

De Nederlandse Wereldwinkels hebben moeite het hoofd boven water te houden. De afgelopen jaren sloten zo’n zeventig van de vierhonderd vestigingen hun deuren. Voorzitter Hanneke de Jong van Wereldwinkels Nederland pleitte eind vorig jaar voor professionelere winkels met een onderscheidender assortiment. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!