‘Faillissement of opheffing voor bedrijf achter Wereldwinkels’

‘Faillissement of opheffing voor bedrijf achter Wereldwinkels’

De Landelijke Vereniging van Wereldwinkels zit in ernstige financiële problemen. De organisatie achter 185 Wereldwinkels overweegt een opheffing of doorstart na een faillissement, schrijft Het Financieele Dagblad op basis van interne stukken.

Het bestuur schreef onlangs in een presentatie voor een ingelaste ledenvergadering dat ‘ergens in de zomer de salarissen van medewerkers niet meer betaald kunnen worden’. Ook zou het vermogen bij ongewijzigd beleid binnen enkele maanden afnemen naar nul. Verbetertrajecten en projecten om nieuwe inkomsten te genereren, zijn nog niet afgerond. Zo had onder meer extra geld moeten komen uit een centrale inkoop en dienstverlening aan derde partijen.

Het bestuur stelt in de presentatie afslanking van het hoofdkantoor en samenwerking met partners voor als minst ingrijpende optie om orde op zaken te stellen. Een faillissement en doorstart via de curator zijn een andere optie, terwijl opheffing van de vereniging volgens het bestuur ‘minder imagoschade voor de aangesloten Wereldwinkels’ zou opleveren. Die optie zou echter door de leden zijn afgewezen.

Vorige week schreef de Volkskrant al dat de vereniging onvoldoende geld had om cadeaubonnen van de winkeliers te verzilveren. In een brandbrief riep de organisatie winkeliers op mee te werken aan een herstelplan, omdat een faillissement anders onafwendbaar zou zijn. Lees op RetailTrends meer over de teloorgang van de Wereldwinkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!