AH en CNV akkoord over cao

AH en CNV akkoord over cao

De leden van vakbond CNV hebben ingestemd met de nieuwe cao voor het logistieke personeel van Albert Heijn. De nieuwe afspraken gelden voor alle 4500 medewerkers in de distributiecentra. 

In de nieuwe cao is een loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar opgenomen. Ook krijgen 150 uitzendkrachten een tijdelijk contract voor meerdere jaren in combinatie met opleidingsbudget. FNV heeft het akkoord niet getekend, onder meer omdat de bond meer loonsverhoging wilde. Ook CNV spreekt van ‘een tegenvaller’. “Wij gingen voor meer”, aldus bestuurder Martijn den Heijer tegen NU.nl.

Albert Heijn hoopt dat FNV zich alsnog bij het akkoord aansluit, maar er lopen geen gesprekken meer. De vakbond kondigde onlangs nog nieuwe werkonderbrekingen aan. FNV eiste onder meer een loonsverhoging van negenhonderd euro per jaar.

Concurrent Jumbo zag na mislukte onderhandelingen met de vakbonden af van een nieuwe cao voor zijn dc-personeel. In plaats daarvan voerde het een eigen regeling in, waarbij de lonen in eerste instantie met 1,5 procent verhoogd worden.


 

Reacties