Uitbreiding drijft groei van Hoog Catharijne

De retailomzet in Hoog Catharijne is met 7,5 miljoen euro gestegen sinds de opening van twee nieuwe gedeelten in april. Ook is de footfall met zes procent toegenomen, meldt eigenaar Klépierre bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

De uitbreiding van Hoog Catharijne leverde, samen met de overname van een winkelcentrum in Spanje, 2,9 miljoen aan extra huuropbrengsten op. Het Utrechtse winkelcentrum opende in april een nieuw gedeelte met winkels en horeca ter grootte van zestienduizend vierkante meter. 

De opening van het nieuwe gedeelte betekent de afronding van een eerste uitbreidingsfase van Hoog Catharijne. Eind 2018 opent naar verwachting een nieuwe reeks winkels en wordt de Radboudtraverse bij de voormalige V&D vervangen. De sloop daarvan is deze week afgerond.

De totale Nederlandse omzet van Klépierre kwam in het eerste halfjaar uit op 31,5 miljoen euro, zeven ton meer dan vorig jaar. De Franse vastgoedeigenaar heeft in totaal zes Nederlandse winkelcentra in zijn portfolio. Naast Hoog Catharijne is dat onder meer de Rotterdamse Markthal.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!